Buildbot failure in Wildebeest Builder on whole buildset

Mark Wielaard mark@klomp.org
Sat Aug 28 14:01:22 GMT 2021


Hi,

On Fri, Aug 27, 2021 at 11:19:14PM +0000, buildbot@builder.wildebeest.org wrote:
> The Buildbot has detected a new failure on builder elfutils-debian-amd64 while building elfutils.
> Full details are available at:
>     https://builder.wildebeest.org/buildbot/#builders/2/builds/803
> 
> Buildbot URL: https://builder.wildebeest.org/buildbot/
> 
> Worker for this Build: debian-amd64
> 
> Build Reason: <unknown>
> Blamelist: Di Chen <dichen@redhat.com>
> 
> BUILD FAILED: failed test (failure)

This took me a while to figure out because it does not consistently
fail.  It turns out that sharing a database between two debuginfod
instances (especially if they forward queries to each other) is not a
good idea.

Hopefully fixed with the attached patch.

At first I had hoped that using -d :memory: would work. But debuginfod
doesn't really support in memory databases like that. It opens the
database twice in read/write and read-only mode. But :memory: is
special and isn't always a new database, so the read-only copy doesn't
see what is in the read/write copy.

Cheers,

Mark
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: 0001-tests-Use-fresh-separate-databases-for-debuginfd-for.patch
Type: text/x-diff
Size: 2124 bytes
Desc: not available
URL: <https://sourceware.org/pipermail/elfutils-devel/attachments/20210828/ad9b8e0e/attachment.bin>


More information about the Elfutils-devel mailing list