[ECOS] Ethernet traffic causing loss of bytes on UART

Alex Lindeijer Alex.L@3D-Perception.com
Tue Sep 1 14:36:00 GMT 2009


Hi All
This problem is fixed. The drivers that came with our Python MPC8541
eval board, acknowledged the ethernet interrput in the DSR (after
processing!) and not in the ISR.
It seems to work fine now.
/Alex

-----Original Message-----
From: ecos-discuss-owner@ecos.sourceware.org
[mailto:ecos-discuss-owner@ecos.sourceware.org] On Behalf Of Alex
Lindeijer
Sent: 1. september 2009 08:24
To: ecos-discuss@sourceware.org
Subject: [ECOS] Ethernet traffic causing loss of bytes on UART

Hi
We are running a serial port on 38400 baud and are seeing loss of Rx
bytes. When unplugging the ethernet cable we have no problems.
We are using a MPC8541, it has a PC16550D programming model for the
UART. I see that the driver uses the FIFO and reads until the FIFO is
empty.
The Ethernet driver is a tsec driver .
We encountered similar problems when writing to flash. We got some
verification/write errors with Ethernet traffic going. In that case we
masked the interrupts while writing to flash. But we don't want to do
that when receiving bytes on the serial port of course.

Has anybody else encounter such problems? Any hints in were to look? We
have been looking into this now for some time and are getting a bit
desperate.....;-(

Cheers
Alex Lindeijer

-- 
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss


--
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss



More information about the Ecos-discuss mailing list