[ECOS] Problems initializing eth0 interface

Andrew Lunn andrew@lunn.ch
Tue Jul 14 07:13:00 GMT 2009


On Mon, Jul 13, 2009 at 04:40:34PM +0200, Bruno Ricci wrote:
> Hi all,
> 
> I'm trying to build eCos to be run on VirtualBox, which has an AMD
> PCNET network card. I made an i386 target with i82559 and the "net"
> package, and I removed:
> 
> -CYGPKG_DEVS_ETH_INTEL_I82559
> -CYGPKG_DEVS_ETH_I386_PC_I82559
> 
> and added the package CYGPKG_DEVS_ETH_AMD_PCNET to adapt this
> configuration with VirtualBox environment. I tried to run several
> tests (i.e. ping, ...) but I found out that the variable
> CYGHWR_NET_DRIVER_ETH0 is never initialized.

Ethernet drivers generally come in two parts. There is a generic
chipset part, which can be used for all platforms and there is a
platform specific part, which ties the generic part to the specific
hardware target. That is why you had to remove two I82559
packages. You would similarly need to add two PCNET packages to make
that work. Unfortunately, it looks like nobody has made the PCNET
driver work in a PC target:

packages/devs/eth/i386/pc$ ls -l
total 20
drwxr-xr-x 2 lunn lunn 4096 May 17  2007 CVS/
drwxr-xr-x 4 lunn lunn 4096 May 17  2007 i82544/
drwxr-xr-x 4 lunn lunn 4096 May 17  2007 i82559/
drwxr-xr-x 4 lunn lunn 4096 May 17  2007 lancepci/
drwxr-xr-x 4 lunn lunn 4096 May 17  2007 rltk8139/

> Any suggestion (even for another ethernet card like Broadcom
> BCM5906M, Intel PRO/1000 MT Desktop, Intel PRO/1000 T SERVER or
> INTEL PRO/1000 MT SERVER)?

See the above list.
    
    Andrew

-- 
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss



More information about the Ecos-discuss mailing list