[ECOS] Serial communications

grahamlab graham.labdon@cranems.co.uk
Wed Jul 8 12:58:00 GMT 2009




Sergei Gavrikov-4 wrote:
> 
> On Wed, Jul 08, 2009 at 04:41:31AM -0700, grahamlab wrote:
>> I run Sun Virtual box on a lap top and have USB to serial converters.
>         ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
> 
> IMO, it can be an issue: virtual comms + FTDI USB-serial driver. Your
> environment is the very virtual thing :-(
> 
>> I have tried the serial tests via an environment with 'real' serial ports
>> and get the same results.
>> It seems to me that the when sending lots of bytes some are missed by the
>> serial device driver  -I dont know why this happens as Nick can run with
>> no
>> problem.
>> Do you have any ideas I can try?
> 
> Yet another thought. Do you noticed the sporadic resets on the boards?
> Does your Laptop's USB port give 500 mA? I thought if your board get a
> power supply from USB..., it can be yet another "under-water stone".
> If your noticed the resets, try to use self-powered hub
> http://en.wikipedia.org/wiki/Usb_hub
> 
> But, that is my guess only.
> 
> Sergei
> 
> -- 
> Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
> and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss
> 
> 
> 
The board does not reset and has an indepedant power supply
-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/Re%3A-Serial-communications-tp24354870p24391031.html
Sent from the Sourceware - ecos-discuss mailing list archive at Nabble.com.


-- 
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss



More information about the Ecos-discuss mailing list