[ECOS] arm-eabi-gdb

grahamlab graham.labdon@cranems.co.uk
Tue Apr 7 09:41:00 GMT 2009




Sergei Gavrikov-4 wrote:
> 
> grahamlab wrote:
>> Sergei Gavrikov wrote:
>> > 
>> > On Mon, Apr 06, 2009 at 10:21:00AM -0600, Gary Thomas wrote:
>> >> grahamlab wrote:
>> >> > 
>> >> > 
>> >> > Chris Zimman wrote:
>> >> >> [-- snip --]
>> >> >>
>> >> >> Quoting reams of previous message is also not required, just enough
>> to
>> >> >> sort
>> >> >> of continue the conversation.
>> >> >>
>> >> >>> I did not have mincom running.
>> >> >>> I type arm-eabi-gdb -nw
>> >> >>> DevBoard_install/tests/kernel/v3_0/tests/bin_sem0
>> >> >>> at the gdb prompt
>> >> >>> set remotebaud 38400
>> >> >>> target remote /dev/ttyS0
>> >> >>>
>> >> >>> After this according to the ecos documentation I should see some
>> >> >>> information
>> >> >>> about the current loaction and language.
>> >> >>>
>> >> >>> What I get is
>> >> >>> Remote Debugging using /dev/ttyS0
>> >> >>> 0x08003b3a in ?? ()
>> >> >>>
>> >> >>> I dont get any extra information.
>> >> >> It looks as though GDB has attached and you are sitting at the
>> current
>> >> PC.
>> >> >>
>> >> >>> Is this a problem?
>> >> >> No, not necessarily.  You may well be sitting in Redboot also,
>> which
>> >> GDB
>> >> >> knows nothing about in terms of symbols (since you haven't told it
>> >> about
>> >> >> them
>> >> >> yet).
>> >> >>
>> >> >> I don't mean this in any kind of an insulting way, but do you know
>> how
>> >> to
>> >> >> use
>> >> >> GDB for something like this (eg. are you familiar with
>> >> add-symbol-file)?
>> >> >> Did you build the tests with debugging enabled (eg. -g)?
>> >> >>
>> >> >> Again, because there isn't really a ton of info here, I can't just
>> >> look at
>> >> >> it
>> >> >> and say "Ah ha!  The problem is [whatever]"
>> >> >>
>> >> >> --Chris
>> >> >>
>> >> >> --
>> >> >> Before posting, please read the FAQ:
>> >> http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
>> >> >> and search the list archive:
>> >> http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss
>> >> >>
>> >> >>
>> >> >>
>> >> > Chris
>> >> > I am not entirely familiar with gdb in these circumstances.
>> >> > I have simply followed the examples give in the eCos documentation
>> and
>> >> am
>> >> > trying to understand why things are not working.
>> >> > This is why there is not a lot of information.
>> >> > All tests were built using -g
>> >> > Cannot download a file using mincom it will just sit there
>> >> 
>> >> Get this to work first - it tells us that your VirtualBox can't
>> >> talk to the board under all circumstances.
>> >> 
>> >> Here's how to test it:
>> >> 
>> >>   VirtualBox:
>> >>     * run minicom to the board
>> >>     * get a RedBoot prompt
>> >>         RedBoot> lo -r -b %{FREEMEMLO} -m xm
>> >>     * at this point, you should see
>> >>         CCCC
>> >>     * tell minicom to send the file
>> >>         ^A-S
>> >>           ...
>> >> 
>> >> Follow these steps _exactly_ and tell us what happens in each.  Don't
>> >> leave anything out - we're not mind readers...
>> >> 
>> > 
>> > Gary, it seems that I knew something. I just tried:
>> > 
>> > sudo mv /usr/bin/{,no}sx
>> > sudo mv /usr/bin/{,no}sz
>> > sudo mv /usr/bin/{,no}sb
>> > 
>> > and minicom tries to send having no senders!
>> > 
>> > Graham,
>> > 
>> > Do you have /usr/bin/sz, /usr/bin/sx, /usr/bin/sb ?
>> > 
>> > Do
>> > 
>> > $ ls /usr/bin/sx
>> > 
>> > What you get?
>> > 
>> > Sergei
>> 
>> Hi All
>> I have installed sx etc and am now able to download a file using minicom
>> -
>> at last some progress!!
>> However, I am still unable to use gdb - I'll keep trying but any advice
>> would be apprecaited
>> 
>> Graham
> 
> Graham, try to load random images as I did point you in my first letter
> with a checksum control: 10K, 20K, etc. The checksums MUST be equals.
> How many RAM can you use?  Look at the RedBoot's startup screen. Try to
> load random data so big as you can and verify the checksum(s).
> 
> If all will going smoothly, i.e.  xmodem's downloads, then try type '$'
> in minicom. What's happined on the '$' press?
> 
> Sergei
> 
> -- 
> Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
> and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss
> 
> 
> 

Hi Sergei

I have tried downloading various random images as suggested and all download
successfully
Typing the $ seems to lock the display - is this what you expected?

Graham
-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/arm-eabi-gdb-tp22908205p22925189.html
Sent from the Sourceware - ecos-discuss mailing list archive at Nabble.com.


-- 
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss



More information about the Ecos-discuss mailing list