[ECOS] arm-eabi-gdb

RONETIX - Ilko Iliev iliev@ronetix.at
Mon Apr 6 16:09:00 GMT 2009


Dear Graham,

I recommend you to use JTAG debugging - you will spend a lot of time.

-- 
With best regards,
Ilko Iliev
Ronetix Development Tools GmbH
CPU Modules, JTAG/BDM Emulators and Flash Programmers
Waidhausenstrasse 13/5, 1140 Vienna, Austria
E-Mail: iliev@ronetix.at; Web: www.ronetix.at




Chris Zimman wrote:
> [-- snip --]
>
> Quoting reams of previous message is also not required, just enough to sort
> of continue the conversation.
>
>   
>> I did not have mincom running.
>> I type arm-eabi-gdb -nw
>> DevBoard_install/tests/kernel/v3_0/tests/bin_sem0
>> at the gdb prompt
>> set remotebaud 38400
>> target remote /dev/ttyS0
>>
>> After this according to the ecos documentation I should see some
>> information
>> about the current loaction and language.
>>
>> What I get is
>> Remote Debugging using /dev/ttyS0
>> 0x08003b3a in ?? ()
>>
>> I dont get any extra information.
>>     
>
> It looks as though GDB has attached and you are sitting at the current PC.
>
>   
>> Is this a problem?
>>     
>
> No, not necessarily.  You may well be sitting in Redboot also, which GDB
> knows nothing about in terms of symbols (since you haven't told it about them
> yet).
>
> I don't mean this in any kind of an insulting way, but do you know how to use
> GDB for something like this (eg. are you familiar with add-symbol-file)?
> Did you build the tests with debugging enabled (eg. -g)?
>
> Again, because there isn't really a ton of info here, I can't just look at it
> and say "Ah ha!  The problem is [whatever]"
>
> --Chris
>
>   



-- 
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss



More information about the Ecos-discuss mailing list