[ECOS] Redboot hanging after "go" command

Sridhar k ksridhar231@gmail.com
Mon Oct 23 23:08:00 GMT 2006


Hi everyone,

Am trying to load a simple hello world program after loading the
Redboot image into my LPCE2214 target(host is windows/cygwin).
The redboot image seems to be working fine.am able to ping the board
from the host and also i can ping the host from the target board
(from redboot prompt in terminal app). And here are the some redboot
command outputs for ref..

*******************************
Non-certified release, version UNKNOWN - built 03:05:23, Oct  19 2006

Platform: Olimex LPC-E2294 development board (ARM7TDMI)
Copyright (C) 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 Red Hat, Inc.RedBoot(tm)
bootstrap and debug environment [ROM]
Copyright (C) 2003, 2004, 2005, 2006 eCosCentric Limitedrelease,
version UNKNOWN - built 03:05:23, Oct  19 2006

RAM: 0x81000000-0x81100000, [0x8100cce0-0x810ed000] available

Platform: Olimex LPC-E2294 development board (ARM7TDMI)
FLASH: 0x80000000 - 0x80100000, 16 blocks of 0x00010000 bytes each. 2000, 2001,


RedBoot> fis list
Name              FLASH addr  Mem addr    Length      Entry point
RedBoot           0x80000000  0x80000000  0x00020000  0x00000000
FIS directory     0x800F0000  0x800F0000  0x0000F000  0x00000000
RedBoot config    0x800FF000  0x800FF000  0x00001000  0x00000000

RedBoot>

RedBoot> channel
Current console channel id: 0


*******************************
/* this is a simple hello world program */
#include <stdio.h>
#include <cyg/kernel/kapi.h>
#include <cyg/infra/diag.h>
#include <cyg/io/io.h>

int main(void)
{
  diag_printf("Hello, eCos world!\n");
  return 0;
}
*******************************

I h've compiled this hello.c using the Makefile from exapmles
directory and made the "hello.srec" from "hello.o" using the
arm-elf-objcopy.
I have loaded this hello.sre file using the folowing command from
windows hyperterminal redboot promt.

*******************************
RedBoot> load -m ymodem -b 0x81010400
CCCAddress offset = 0x81010400
Entry point: 0x81010400, address range: 0x81010400-0x81010420
xyzModem - CRC mode, 2(SOH)/1(STX)/0(CAN) packets, 5 retries

RedBoot>
RedBoot> go
*******************************
$ arm-elf-size hello.srec
   text    data     bss     dec     hex filename
      0      52       0      52      34 hello.srec

after loading this when i give "go" command its hanging..its coming
out of this hang state only if i reset the target.
Please correct me if am doing any thing wrong.Please suggest.

-- 
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss



More information about the Ecos-discuss mailing list