[ECOS] LPC2148 runtime problems

elektrknight@att.net elektrknight@att.net
Sun Apr 16 03:33:00 GMT 2006


Hi Luis,

 Without knowing your exact eCos configuration I think you are 
running into interrupt stack problem with LPC2148. 
As far as I recall configuration defaults in the LPC2148 patch 
I have posted were sometimes causing this kind of problem.

 LPC2138/LPC2148 have only 32kB of RAM and unless you carefully
configure eCos, you will quickly run out of  memory.
You need to disable as much as you can and choose settings that 
minimize use of memory. 

 I am using gcc-3.4.4/newlib-1.12.0/binutils-1.16.1 which you can try
but again I do not think gcc-4.x.x is causing your problems.

Pawel Wodnicki

---------------------------------------------------------------
www.hobby-robotics.net - Build your robots here!

 -------------- Original message ----------------------
From: Luis Lopes <luis@cincotech.com>
> Hi,
> 
> I've installed eCos on my Mac OS X system,  and I am having problems  
> with the runtime image.
> 
> This is my setup:
> 
> MacOS X 10.4.6
> binutils   2.16.1
> gcc          4.1.0 or 4.0.3   (with Arm patches)
> newlib    1.14.0               (with tweaks from http:// 
> billgatliff.com/drupal/node/25 )
> lpc21isp 1.3.7beta
> 
> eCos CVS as of Apr. 13, 2006 (with many fixes to update the old  
> configure files)
> 
> Olimex LPC-P2148 development board
> Philips LPC2xxx patches from Hobby Robotics (thank you for the patches!)
> 
> I can build and run the example application: examples/hello.c
> 
> however, when I try the serial.c or twothreads.c things go wrong.
> 
> With twothreads.c, i see the "Entering twothreads' cyg_user_start()  
> function" and that's it.
> For serial.c, I simply get "Found /dev/hald" and it stops.
> 
> I've tried gcc 4.1.0 and gcc 4.0.3 with no luck.
> 
> ...
> 
> I also have a Linux system,  and install the eCos package using the  
> eCos install script.
> I copied over my eCos LPC2148 patches.
> Using the GUI, I built the library.
> The serial.c application works fine, however, the twothreads.c still  
> has the same issue.
> 
> ...
> 
> I do know that the gcc 4.1.0 does build correct ARM images. I've  
> built the lpc2148_freertos
> image and its runs fine. I have also built other lpc2148 applications  
> with no problems.
> As eCos is quite large, there may be something i'm overlooking or gcc  
> 4.x.x is doing
> something bad to eCos.
> 
> Does any one have a clue as to what may be the problem that I'm  
> running into?
> Could it be my *.ecc configuration?
> 
> 
> Thanks,
> 
>       luis...
> 
> -- 
> Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
> and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss
> 



-- 
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss



More information about the Ecos-discuss mailing list