[ECOS] Linking problem

Meulendijks, J. Meulendijks@WT.TNO.NL
Tue Sep 21 13:05:00 GMT 2004


libtarget.a is in directory -Lc:/ecos-work/ecos_install/lib so that's not the
problem, right?

-----Original Message-----
From: Sebastian Block [mailto:SebastianBlock@gmx.net]
Sent: dinsdag 21 september 2004 14:39
To: ecos-discuss@ecos.sourceware.org
Cc: Meulendijks, J.
Subject: Re: [ECOS] Linking problem


Am Dienstag, 21. September 2004 14:16 schrieb Meulendijks, J.:
> When I try to link my application I get the following output:
>
> Commando:
> powerpc-eabi-ld -g -nostartfiles -Lc:/ecos-work/ecos_install/lib -Map
> .\output/l ink.map -T.\output\link.lk .\obj/untitled_single_gnu.o
> .\obj/rt_main.o .\obj/rt_ sim.o .\obj/rt_nonfinite.o
> .\obj/untitled_single_gnu_app_TNO.o C:\Macs\Driver/st artup.o
> C:\Macs\Driver/fixfloat.o C:\Macs\Driver/toucan.o C:\Macs\Driver/qsmcm.o
> C:\Macs\Driver/mpc555.o C:\Macs\Driver/main.o C:\Macs\Driver/io_buffer.o
> C:\Mac s\Driver/ccp_apl.o c:/cygwin/gnu/powerpc/lib/libads.a
> c:/cygwin/gnu/powerpc/lib/ libg.a c:/cygwin/gnu/powerpc/lib/libgcc.a
> c:/cygwin/gnu/powerpc/lib/libiberty.a c:/cygwin/gnu/powerpc/lib/libm.a
> c:/cygwin/gnu/powerpc/lib/libmbx.a c:/cygwin/gn u/powerpc/lib/libmvme.a
> c:/cygwin/gnu/powerpc/lib/libnosys.a c:/cygwin/gnu/power pc/lib/libsim.a
> c:/cygwin/gnu/powerpc/lib/libtr555.a c:/cygwin/gnu/powerpc/lib/l ibyk.a
> c:/cygwin/gnu/powerpc/lib/eCos/libsupc++.a  c:/cygwin/gnu/powerpc/obj/ecr
> tn.o c:/cygwin/gnu/powerpc/obj/ecrti.o  C:\MATLAB6p5p1/rtw/c/lib/rtwlib.a
> -o .\o utput/ram.elf
>
> Output:
> ### Linking ram.elf ###
> .\obj/untitled_single_gnu.o: In function `cyg_user_start':
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:27:
> undefined re ference to `cyg_mutex_init'
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:27:
> relocation t runcated to fit: R_PPC_REL24 cyg_mutex_init
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:29:
> undefined re ference to `cyg_thread_create'
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:29:
> relocation t runcated to fit: R_PPC_REL24 cyg_thread_create
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:32:
> undefined re ference to `cyg_thread_create'
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:32:
> relocation t runcated to fit: R_PPC_REL24 cyg_thread_create
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:36:
> undefined re ference to `cyg_thread_resume'
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:36:
> relocation t runcated to fit: R_PPC_REL24 cyg_thread_resume
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:37:
> undefined re ference to `cyg_thread_resume'
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:37:
> relocation t runcated to fit: R_PPC_REL24 cyg_thread_resume
> .\obj/untitled_single_gnu.o: In function `simple_program':
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:48:
> undefined re ference to `cyg_thread_delay'
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:48:
> relocation t runcated to fit: R_PPC_REL24 cyg_thread_delay
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:55:
> undefined re ference to `cyg_mutex_lock'
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:55:
> relocation t runcated to fit: R_PPC_REL24 cyg_mutex_lock
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:59:
> undefined re ference to `cyg_mutex_unlock'
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:59:
> relocation t runcated to fit: R_PPC_REL24 cyg_mutex_unlock
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:60:
> undefined re ference to `cyg_thread_delay'
> /ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw/twothreads.c:60:
> relocation t runcated to fit: R_PPC_REL24 cyg_thread_delay
> make: *** [.\output/ram.elf] Error 1
> make: Leaving directory
> `/ecos-c/eCos-Work/Test/untitled_single_gnu_TNO_rtw' Finished
>
> Does anybody know what is wrong? I my opinion the linker is missing
> something but I cannot see what.

perhabs libtarget.a !?

Seabastian

-- 
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss



More information about the Ecos-discuss mailing list