[ECOS] Re: Uploading and saving images

Gary Thomas gary@chez-thomas.org
Tue Nov 9 16:48:00 GMT 2004


note: this is not an eCos development issue - it belongs on the
eCos discussion list.

On Tue, 2004-11-09 at 08:23, Wayne Gemmell wrote:
> Hi all,
> 
> I hope you guys can shed some light on this problem for me.
> 
> When I try upload files through Minicom using X or Y Modem 
> protocols I get lots of NAK errors and then
> 
> Ymodem sectors/kbytes sent: 249/31kRetry 0: NAK on sector    
> Ymodem sectors/kbytes sent: 253/31kRetry 0: NAK on sector    
> Ymodem sectors/kbytes sent: 254/31kRetry 0: Cancelled        
> 
> Transfer incomplete                                          
> 
> RedBoot> load -m y
> *** Warning! Checksum failure - Addr: 207990, FF <> 46
> xyzModem - CRC mode, 253(SOH)/0(STX)/2(CAN) packets, 123 retries
> RedBoot>
> 
> I get the same results from xmodem.
> 
> My transfer protocol settings are
> B  ymodem     /usr/bin/sb -vv                 Y    U    N       Y       Y
> C  xmodem     /usr/bin/sx -vv                 Y    U    N       Y       N
> 
> I can however load up the program in hyperterminal in Windows. I've been 
> messing around for a while now with no luck.

What target/platform?
What speed is the connection?
Can you download smaller files?
Are you sure that your timing is setup up properly?  The RedBoot load
command should issue a 'C' about every 3-5 seconds if you don't send
anything.

-- 
Gary Thomas <gary@chez-thomas.org>


-- 
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss



More information about the Ecos-discuss mailing list