[ECOS] problem using SMC1 serial port of A&M Rattler as console

Gary Thomas gary@mlbassoc.com
Tue Jan 20 15:24:00 GMT 2004


On Mon, 2004-01-19 at 21:12, agyhoo wrote:
> Just wanted to query this board to see if anyone has
> experienced problems using the SMC1 serial port of the
> Rattler's MPC8250 as the console.
> 
> I set the console device to /dev/tty0 and mapped the tty
> device to /dev/ser1 (the SMC1 port) using configtool. When
> I build the Hello World application using this build of
> eCos, nothing is printed. 
> 
> When I do the same by setting the console to /dev/ttydiag
> and disabling the serial hardware drivers, I am able to see
> the Hello World message.
> 
> Any ideas as to what is going on here? I am not sure if the
> HAL diagnostic channel (which as far as I can tell also
> uses /dev/ser1 is interfering with the hardware driver. I
> tried delecting the /dev/ttydiag driver but got the same
> results.
> 
> Any tips, pointers will be greatly appreciated.

I just tried this and it seemed to work for me.  Here's what I did:
  % ecosconfig new rattler
  % ecosconfig import serial_test.ecm
  % ecosconfig tree
  % make
I then linked this kernel with a simple "hello world" test program.

How new are your sources?  My testing was, of course, against the
most up to date CVS.

-- 
Gary Thomas <gary@mlbassoc.com>
MLB Associates
-------------- next part --------------
cdl_option CYGDBG_IO_INIT {
    user_value 0
};

cdl_component CYGPKG_IO_SERIAL_TTY_TTY0 {
    user_value 1
};

cdl_option CYGDAT_IO_SERIAL_TTY_TTY0_DEV {
    user_value "\"/dev/ser1\""
};

cdl_component CYGPKG_IO_SERIAL_DEVICES {
    user_value 1
};

cdl_option CYGDAT_LIBC_STDIO_DEFAULT_CONSOLE {
    user_value "\"/dev/tty0\""
};



-------------- next part --------------
-- 
Before posting, please read the FAQ: http://sources.redhat.com/fom/ecos
and search the list archive: http://sources.redhat.com/ml/ecos-discuss


More information about the Ecos-discuss mailing list