[ECOS] RE : [ECOS] RE : [ECOS] multi-ice-gdb-server stops working under newer cygwin

Arnaud Chataignier achataignier@neotion.com
Thu Dec 16 17:35:00 GMT 2004


After a few tries, it seems impossible to compile the
multi-ice-gdb-server with a version of GDB different than 5.1.1 (I tried
5.3, 6.0 and 6.3).

It seems that we are stuck : the server only recompiles with GDB 5.1.1,
which is incompatible with the latest version of Cygwin.

The only two ways are:
	- reinstall an old Cygwin
	- or debug...

Regards,
Arnaud.

-----Message d'origine-----
De : ecos-discuss-owner@ecos.sourceware.org
[mailto:ecos-discuss-owner@ecos.sourceware.org] De la part de Arnaud
Chataignier
Envoyé : jeudi 16 décembre 2004 16:06
À : 'Jianding Luo'; ecos-discuss@ecos.sourceware.org
Objet : [ECOS] RE : [ECOS] multi-ice-gdb-server stops working under
newer cygwin


Yes I just encountered the same problem. I reinstalled Cygwin yesterday
and now I get the same message from multi-ice-gdb-server.exe. I will try
to recompile with the latest version of GDB and let you know the result.
Please keep me informed if you find something on your side.

Regards,
Arnaud.

-----Message d'origine-----
De : ecos-discuss-owner@ecos.sourceware.org
[mailto:ecos-discuss-owner@ecos.sourceware.org] De la part de Jianding
Luo Envoyé : mercredi 15 décembre 2004 02:17 À :
ecos-discuss@ecos.sourceware.org Objet : [ECOS] multi-ice-gdb-server
stops working under newer cygwin


A couple months ago, I followed the instructions on ecos.sourceware.org
and successfully built multi-ice-gdb-server.exe. It danced with ARM
multi-ice server and arm-elf-gdb without any problem.

 

Then recently my PC was reformatted for an unrelated reason. I had to
reinstall everything, including a newer version cygwin. All the sudden,
arm-elf-gdb is now unable to complete the connection to
multi-ice-gdb-server:

 

##"C:\Program Files\ARM\Multi-ICE\multi-ice-gdb-server.exe"
--remote-port 9000 --byte-sex l --config-dialog

GNU Multi-ICE GDB server 1.0

 

 

Connected to the Multi-Ice target.

 

Targeted ARM core: ARM9 0

 

Target characteristics:

        Hardware?:              YES

        Comms Channel?:         YES

        Endian-ness:            LITTLE

        Single-Step Support:    NO

        Load Size:              32768

        Custom Load?:           NO

 

No other modules found on debug target.

 

GDB Server starting on port 9000

Got a connection from localhost

Not a good vector or eCos not running!

putpkt(read): Resource temporarily unavailable

readchar: Resource temporarily unavailable

Closing connection... 

 

###arm-elf-gdb

Target remote localhost:9000

 

A little dig reveals that this is caused by a socket read error within
function readchar in file remote-utils.c. I don't know how to
investigate this problem further. Does anybody have seen this behavior
before?

Thanks
--Jianding--


-- 
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss


-- 
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss


--
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss



More information about the Ecos-discuss mailing list