[ECOS] Problems in building GoAhead webserver with FreeBSD TCP/IP stack on PowerPC platform

Stefan Rosinger a_jedi_night4u@gmx.at
Tue Dec 7 10:12:00 GMT 2004


Hi All!

I want to build the 'GoAhead' webserver on a self-developed PowerPC 405  
target platform.

I have RedBoot up and running with a Davicom DM9000 ethernet MAC. Now I  
started with the eCos application. I selected the NET template from the  
Configtool.

This template uses the FreeBSD tcp/ip stack.

If I want to build my libs I get the following message in the output  
window:

.
.
make -r -C devs/eth/davicom/dm9000/current build
make[1]: Entering directory  
`/ecos-e/eCos/config/mi_board_ram/mi_board_ram_build/devs/eth/davicom/dm9000/current'
powerpc-eabi-gcc -c   
-I/ecos-e/eCos/config/mi_board_ram/mi_board_ram_install/include  
-I/ecos-d/Cygwin/cvs/ecos/ecos/packages/devs/eth/davicom/dm9000/current  
-I/ecos-d/Cygwin/cvs/ecos/ecos/packages/devs/eth/davicom/dm9000/current/src  
-I/ecos-d/Cygwin/cvs/ecos/ecos/packages/devs/eth/davicom/dm9000/current/tests  
-I.  
-I/ecos-d/Cygwin/cvs/ecos/ecos/packages/devs/eth/davicom/dm9000/current/src/  
-msoft-float -mcpu=405 -Wa,-m405 -Wall -Wpointer-arith -Wstrict-prototypes  
-Winline -Wundef  -g -O0 -ffunction-sections -fdata-sections   
-fno-exceptions   -Wp,-MD,src/if_dm9000.tmp -o  
src/devs_eth_davicom_dm9000_if_dm9000.o  
/ecos-d/Cygwin/cvs/ecos/ecos/packages/devs/eth/davicom/dm9000/current/src/if_dm9000.c
In file included from  
/ecos-e/eCos/config/mi_board_ram/mi_board_ram_install/include/cyg/io/eth/eth_drv.h:71,
                  from  
/ecos-d/Cygwin/cvs/ecos/ecos/packages/devs/eth/davicom/dm9000/current/src/if_dm9000.c:73:
/ecos-e/eCos/config/mi_board_ram/mi_board_ram_install/include/netinet/in_var.h:70:  
field `ia_ifa' has incomplete type
In file included from  
/ecos-d/Cygwin/cvs/ecos/ecos/packages/devs/eth/davicom/dm9000/current/src/if_dm9000.c:73:
/ecos-e/eCos/config/mi_board_ram/mi_board_ram_install/include/cyg/io/eth/eth_drv.h:166:  
field `sc_arpcom' has incomplete type
make[1]: *** [src/if_dm9000.o.d] Error 1
make: *** [build] Error 2
.
.
.


I read the message from Pascal Cusson where the Problem was the Compiler  
flags at
    http://sources.redhat.com/ml/ecos-discuss/2002-10/msg00696.html

But in my situation this doesnt change anything. Could this problem

I'd be thankful for help

Greetings
Stefan Rosinger

PS. My eCos CVS sources are one month old

-- 
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss



More information about the Ecos-discuss mailing list