[ECOS] How to load redboot_ROM in to flash

Prabhat Shrivastav shrivastavp@myw.ltindia.com
Tue Aug 31 14:01:00 GMT 2004


Dear Nick

Thanks for your valuable suggestion.

This is my redboot banner.

RedBoot(tm) bootstrap and debug environment [RAM]
Non-certified release, version v2_0 - built 13:12:33, Aug 27 2004

Platform: SE77X9 (SH 7729)
Copyright (C) 2000, 2001, 2002, Red Hat, Inc.

RAM: 0x8c020000-0x8e000000, [0x8c047278-0x8dfd1000] available
FLASH: 0x80000000 - 0x80400000, 32 blocks of 0x00020000 bytes each.
RedBoot>

And my redboot_RAM is reside at 0x8c020000 SIZE : 0x20000 ,so I had selected the  RAM
address 0x8c080000 for redboot_ROM.bin .But as you said ,I had tested with mfill command 
at 0x8c080000, its failed.
It gives message : ** command abort - illegal memory access?
I am unable to get this why this memory has blocked . May this is blocked or reserved for
some other purpose.

One more thing: Even though if try to load the redoot_ROM.bin file to 0x8c047278 or 
%[FREEMEMELO] with "load -r -b 0x8c047278 -m xmodem" command I an unable to load
 into RAM .But if I use mfill at 0x8c047278 I able to fill the memory.
Please suggest me to solve this 
Thanx in advance

Regards
Prabhat Shrivastav


>>> Nick Garnett <nickg@ecoscentric.com> 08/31/04 03:39PM >>>
"Prabhat Shrivastav" <shrivastavp@myw.ltindia.com> writes:

> Dear Nick
> 
> Thanks for your direction.But  I had used load with -r  option,
> RAM add :  0x8c080000
> Below is the detail ,might give some clue.
> 
> RedBoot> dump -b 0x8c080000
> 8C080000: 00 04 00 00 00 00 00 00  00 00 00 00 00 00 00 00  |................|
> 8C080010: 00 00 44 00 00 00 00 00  00 00 00 00 00 00 00 00  |..D.............|
> RedBoot> load -r -b 0x8c080000 -m xmodem
> CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCRaw file loaded 0x8c080000-0x8c07ffff, assumed entry at 0x8
> c080000
> xyzModem - CRC mode, 0(SOH)/0(STX)/0(CAN) packets, 20 retries
> RedBoot> dump -b 0x8c080000
> 8C080000: 00 04 00 00 00 00 00 00  00 00 00 00 00 00 00 00  |................|
> 8C080010: 00 00 44 00 00 00 00 00  00 00 00 00 00 00 00 00  |..D.............|
> 
> And if i used "ymodem" then this will gives time out.
> Please guide me in order to solve this.
> 

Are you sure that the memory at 0x8c080000 is RAM? Can you set it from
the RedBoot prompt using the mfill command? The number of C's seems
suspicious, you should be able to start sending the file quicker than
that. The loaded range is also suspicious, it looks like you have
loaded -1 bytes. Does the binary file actually contain anything?


-- 
Nick Garnett                    eCos Kernel Architect
http://www.ecoscentric.com/     The eCos and RedBoot experts



--
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss



More information about the Ecos-discuss mailing list