[ECOS] Why I can't run the tests in i386 ?

Jose Souto souto@contronics.com
Tue May 14 15:07:00 GMT 2002


Hi,
I made a floppy with RedBoot and boot my test PC. I connected with
Hyperterminal to my test PC and RedBoot is working. RedBoot says:

    No network interfaces found
    
    RedBoot(tm) bootstrap and debug environment [FLOPPY]
    Non-certified release, version UNKNOWN - built 19:45:23, Apr 16 2002
    
    Platform: PC (I386)
    Copyright (C) 2000, 2001, 2002, Red Hat, Inc.
    
    RAM: 0x00000000-0x000a0000, 0x00086dd0-0x000a0000 available
    RedBoot>

Then I run "D:\Red Hat\eCos\tools\bin\Configtool.exe".

    eCos Configuration Tool 1.3.net
    Oct 10 2001 14:39:51

Build -> Repository...
            "D:\eCos\ecos"
Build -> Template...
            Hardware "i386 PC target"
            Packages "default"
Tools -> Paths -> Build Tools...
            "D:\cygwin\tools\H-i686-pc-cygwin\bin"
Tools -> Path -> User Tools...
            "D:\cygwin\bin"
Tools -> Platform...
        <Target> "pc"
        <Prefix> "i386-elf"
        <Commands> "set height 0;set debug remote 0;set remotebaud %b;
                   target remote %p;load;break cyg_test_exit;
                   break cyg_assert_fail;cont"
        <Inferior> "i386-elf-gdb -nw -q %e"
        <Prompt> "(gdb)"
        <Server Side...> "n"
File -> Save as "D:\eCos\try\try.ecc"
With mouse: double click in vectors region (checking only)
        <General>
            Final Location (VMA)
                "absolute" "00108000"
Build -> Clean
Build -> Library
Build -> Tests

(just for record: I saved all build logs; now the tests:)

Tools -> Run Tests...
        <Executables>
            [Uncheck All]
            with mouse: check
               
"D:\eCos\try\try_install\tests\hal\common\current\tests\basic.exe"
        <Output>
            [Run]

*** 18:37:14 Run started

    [Press OK when target is reset - cancel to abort run]

//D/ECOS/TRY/TRY_IN~1/TESTS/HAL/COMMON/CURRENT/TESTS/BASIC.EXE: No such
host or network path.
(gdb) set height 0
(gdb) set debug remote 0
(gdb) set remotebaud 38400
(gdb) target remote COM1
Remote debugging using COM1
0x0000b2f0 in ?? ()
(gdb) load
No executable file specified.
Use the "file" or "exec-file" command.
(gdb) break cyg_test_exit
No symbol table is loaded.  Use the "file" command.
(gdb) break cyg_assert_fail
No symbol table is loaded.  Use the "file" command.
(gdb) cont
Continuing.
*** 18:38:15 Run canceled
*** 18:38:15 Run complete

===============================================================

Exiting Configtool.exe and running d:\cygwin\cygwin.bat.
A DOS window opens with Bash running:
    cd /tools/H-i686-pc-cygwin/bin
    i386-elf-gdb.exe

Now I can connect to target, but when I open
"D:\eCos\try\try_install\tests\hal\common\current\tests\basic.exe"
I get a window in Insight with:

    [i386 architecture file may be incompatible with i386:intel target.]

The source of main.cxx opens in Insight with a blue line in return 0;
at the end of main{}.

I can download the code to target but as I try to run it the target
selection window keeps poping up and I can't go any further.

What I am doing wrong (apart from sending such long e-mail) ?
Rgds, Jose Luiz

-- 
Before posting, please read the FAQ: http://sources.redhat.com/fom/ecos
and search the list archive: http://sources.redhat.com/ml/ecos-discuss



More information about the Ecos-discuss mailing list