[ECOS] Installing eCos ARM SWtools under Red Hat 6.0

Jesper Skov jskov@cygnus.co.uk
Mon Oct 4 04:11:00 GMT 1999


Trevor> I have no idea what I could be doing wrong and was hoping
Trevor> someone could show me the error in my ways.

Trevor> ---------------- snip ------------------------------------

Trevor> make[2]: Leaving directory `/tmp/build/tcl/unix' make[1]:
Trevor> Leaving directory `/tmp/build/tcl' make[1]: Entering directory
Trevor> `/tmp/build/tk' make[2]: Entering directory
Trevor> `/tmp/build/tk/unix' gcc -c -g -O2
Trevor> -I/usr/cygnus/ecosSWtools-arm-990321/src/tk/unix
Trevor> -I/usr/cygnus/ecosSWtools-arm-990321/src/tk/unix/../generic
Trevor> -I/usr/cygnus/ecosSWtools-arm-990321/src/tk/unix/../bitmaps
Trevor> -I/usr/cygnus/ecosSWtools-arm-990321/src/tcl/generic
Trevor> -DHAVE_UNISTD_H=1 -DHAVE_LIMITS_H=1 -DSTDC_HEADERS=1
Trevor> -DHAVE_SYS_TIME_H=1 -DTIME_WITH_SYS_TIME=1
Trevor> /usr/cygnus/ecosSWtools-arm-990321/src/tk/unix/tkAppInit.c In
Trevor> file included from
Trevor> /usr/cygnus/ecosSWtools-arm-990321/src/tk/unix/tkAppInit.c:16:
Trevor> /usr/cygnus/ecosSWtools-arm-990321/src/tk/unix/../generic/tk.h:77:
Trevor> X11/Xlib.h: No such file or directory make[2]: ***
Trevor> [tkAppInit.o] Error 1 make[2]: Leaving directory
Trevor> `/tmp/build/tk/unix' make[1]: *** [all] Error 2 make[1]:
Trevor> Leaving directory `/tmp/build/tk' make: *** [all-tk] Error 2
Trevor> make: Leaving directory `/tmp/build'

It would seem that you don't have the X development kit installed. On
my box:

thinktwice:> rpm -qf /usr/include/X11/Xlib.h 
XFree86-devel-3.3.3.1-49

Try to get that package (or whichever version matches your X
installation).

Jesper


More information about the Ecos-discuss mailing list