problem opening/loading an X11 font.

L A Walsh cygwin@tlinx.org
Fri May 21 07:17:58 GMT 2021


If I use 'xlsfonts' to list my X server fonts, one of them
fonts I am trying to use is "lucidatypewriter-medium".

display xlsfonts and filtering on the family, I get tons:


-b&h-lucidatypewriter-medium-r-normal-sans-0-0-100-100-m-0-iso10646-1
-b&h-lucidatypewriter-medium-r-normal-sans-0-0-100-100-m-0-iso8859-1
...
-b&h-lucidatypewriter-medium-r-normal-sans-11-80-100-100-m-70-iso10646-1
-b&h-lucidatypewriter-medium-r-normal-sans-11-80-100-100-m-70-iso8859-1
...
-b&h-lucidatypewriter-medium-r-normal-sans-14-100-100-100-m-80-iso10646-1
160 matches of various sizes and encodings....

So in my "~/.Xdefaults", I have tried:

!XTerm*font: -*-lucidatypewriter-medium-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
XTerm*font: lucidatypewriter
!XTerm*font: 
-b&h-lucidatypewriter-medium-r-normal-sans-11-80-100-100-m-70-iso10646-1

full and sparse specification, but no matter, when I run xterm, I get:

xterm: cannot load font 
'-b&h-lucidatypewriter-medium-r-normal-sans-11-80-100-100-m-70-iso10646-1'
xterm: cannot load font '-*-lucidatypewriter-medium-*-*-*-11-*-*-*-*-*-*-*-'
xterm: cannot load font '-*-lucidatypewriter-medium-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-'
xterm: cannot load font 'lucidatypewriter-medium'
xterm: cannot load font 'lucidatypewriter-medium'

etc.

How is this possible?  xlsfonts displays the font(s), but
an x-prog like xterm can't load any form

Have tried neutering locale as well to no effect.

(LC_ALL=C or POSIX)...

Can't figure out why the font is listed but not loadable??!

Ideas?

Thanks!





More information about the Cygwin mailing list