graph (plotutils) seg-faulting

Ken Brown kbrown@cornell.edu
Wed Jul 22 12:06:26 GMT 2020


On 7/22/2020 1:36 AM, Marco Atzeri via Cygwin wrote:
> On 22.07.2020 02:10, Tony Richardson via Cygwin wrote:
>> I have attached both the cygcheck and strace output.
>>
>> Tony Richardson
>>
> 
> something is clearly interfering with your Cygwin installation
> 
> --- Process 11136 loaded C:\Applications\cygwin64\bin\cygwin1.dll at 
> 0000000000c80000
> --- Process 11136 unloaded DLL at 0000000000c80000

I can reproduce the problem on my system:

$ strace graph
--- Process 30536 created
--- Process 30536 loaded C:\Windows\System32\ntdll.dll at 00007ff82a4c0000
--- Process 30536 loaded C:\Windows\System32\kernel32.dll at 00007ff8289c0000
--- Process 30536 loaded C:\Windows\System32\KernelBase.dll at 00007ff8280c0000
--- Process 30536 thread 14832 created
--- Process 30536 thread 31180 created
--- Process 30536 loaded C:\cygwin64\bin\cygplot-2.dll at 0000000000bc0000
--- Process 30536 unloaded DLL at 0000000000bc0000
--- Process 30536 loaded C:\cygwin64\bin\cygwin1.dll at 0000000000bc0000
--- Process 30536 unloaded DLL at 0000000000bc0000
[...]
--- Process 30536 loaded C:\cygwin64\bin\cygiconv-2.dll at 0000000001780000
--- Process 30536 unloaded DLL at 0000000001780000
[...]
--- Process 30536 exited with status 0xc0000005
Segmentation fault


I thought that simply rebuilding plotutils might fix the problem, but there were 
a lot of compilation warnings, and the build failed.  Some of the warnings look 
serious to me, but I have no idea if they could cause Windows to try to load 
DLLs at strange addresses.

Ken


More information about the Cygwin mailing list