Bug with paths containing double slashes after double dot after a mount point

Vadim Zeitlin vz-cygwin@zeitlins.org
Fri Jun 17 21:23:00 GMT 2011


Illia Bobyr <Illia.Bobyr <at> ronin-capital.com> writes:

> 
> On 6/17/2011 1:59 PM, Vadim Zeitlin wrote:
> >   Hello,
> >
> >   I think I've discovered a bug with handling specific forms of "mixed" form
> > paths in Cygwin 1.7. Here is the briefest possible demonstration:
> >
> > 	$ ls C:/cygwin/lib/X11/../libc.a
> > 	C:/cygwin/lib/X11/../libc.a
> > 	$ ls C:/cygwin/lib/X11/..//libc.a
> > 	ls: cannot access C:/cygwin/lib/X11/..//libc.a: No such file or directory
> >
> > [...]
> >
> > P.S. I don't include detailed cygcheck output as I don't think it's of any
> >       interest because the bug isn't system-dependent but please let me know
> >       if it would be useful to send it nevertheless, e.g. if you can't
> >       reproduce this behaviour.
> 
> Does not happen on my box:

 Thanks for testing!

> $ uname -a
> CYGWIN_NT-5.1 WITD-ORL-IBOBY1 1.7.9(0.237/5/3) 2011-03-29 10:10 i686 Cygwin

 I see the following differences:

- You have 1.7.9 while I have 1.7.8 and 1.7.7.
- You have XP while I have 64 bit Windows 7.

 As I don't see any mention of such bug being fixed in 1.7.9 change log I
suppose the really important difference is between the OS versions and/or
32 vs 64 bits. I'll try to install Cygwin into XP and 32 bit Windows 7 to
check this too if nobody else posts the test results for these platforms
until tomorrow.

 Thanks again,
VZ



--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple



More information about the Cygwin mailing list