Mercurial not returning with 20110601 snapshot

Ryan Johnson ryanjohn@ece.cmu.edu
Fri Jun 3 03:32:00 GMT 2011


On 02/06/2011 10:24 PM, Christopher Faylor wrote:
> On Thu, Jun 02, 2011 at 11:47:47AM -0400, Chris Sutcliffe wrote:
>> On 2 June 2011 09:45, marco atzeri wrote:
>>> On Thu, Jun 2, 2011 at 3:34 PM, Ryan Johnson ?wrote:
>>>> Assuming cygwin sshd is running locally, couldn't you just create an empty
>>>> repo and then try to ssh-clone it?
>>>>
>>>> mkdir ~/test-repo
>>>> cd ~/test-repo
>>>> hg init
>>>> hg clone ssh://localhost/test-repo tr2
>> I tried this and I see the behaviour I described.  Adding '--debug' I see:
>>
>> csutclif@bmotec3017201lt:[~/test-repo] $ hg --debug clone
>> ssh://localhost/test-repo tr2
>> running ssh localhost "hg -R test-repo serve --stdio"
>> sending hello command
>> sending between command
>> csutclif@localhost's password:
>> remote: 94
>> remote: capabilities: lookup changegroupsubset branchmap pushkey
>> stream unbundle=HG10GZ,HG10BZ,HG10UN
>> remote: 1
>> sending heads command
>> no changes found
>> checking for updated bookmarks
>> sending listkeys command
>> updating to branch default
>> resolving manifests
>> overwrite False partial False
>> ancestor 000000000000 local 000000000000+ remote 000000000000
>> 0 files updated, 0 files merged, 0 files removed, 0 files unresolved
>>
>> It hangs at the last line until I Ctrl-C.
> Thanks for the test case.  I can duplicate the problem but, so far, I'm
> stumped.  python seems to be hanging in ExitProcess.

It seems that python isn't the problem. I downloaded the snapshot and 
tried the test case in strace, and just before hanging it reported:
>    24 26366182 [main] python 10128 pinfo::exit: Calling ExitProcess n 
> 0x0, exitcode 0x0

However, hitting ^C caused more output. Additional, similar pairs appear 
every minute or two, independent of further ^C (I couldn't actually get 
strace to exit until I killed ssh manually):
> 44088209 67106467 [unknown (0x25C4)] ssh 10076 _cygtls::remove: wait 0x0
>   101 67106568 [unknown (0x25C4)] ssh 10076 _cygtls::remove: removed 
> 0x2EACE64 element 2

Meanwhile, ps confirms zero python processes and one ssh.

Ryan



--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple



More information about the Cygwin mailing list