wxPython build

Steve Holden steve@holdenweb.com
Sun Sep 16 23:09:00 GMT 2007


Yaakov (Cygwin Ports) wrote:
> -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
> Hash: SHA256
> 
> Steve Holden wrote:
>> Does anyone have a ready-made recipe for building wxPython (and, if
>> necessary, wxWidgets) under Cygwin? I'd like to use the msw back-end
>> rather than the gtk back-end.
> 
> These use gtk2, but they may be helpful as a starting point:
> 
> http://cygwin-ports.cvs.sourceforge.net/cygwin-ports/ports/wxwidgets/26/
> 
> http://cygwin-ports.cvs.sourceforge.net/cygwin-ports/ports/python/wx26/
> 
> I haven't packaged wxPython 2.8 yet, although wxWidgets itself I have
> done, and Ports' perl-Wx uses it.
> 
Hmm, I'm a little bamboozled now. Having made one successful 2.8.5 
wxWidgets build I cannot make another as I am getting syntax errors, 
typified by:

/c/Steve/Projects/wxWidgets-2.8.5/bld-cygwin/bk-deps g++ -c -o 
basedll_appbase.o -D__WXMSW__ -I../src/tiff -I../src/jpeg -I../src/png 
  -I../src/regex  -DwxUSE_GUI=0 -DWXMAKINGDLL_BASE -DwxUSE_BASE=1 
-D_FILE_OFFSET_BITS=64 -D_LARGE_FILES 
-I/c/Steve/Projects/wxWidgets-2.8.5/bld-cygwin/lib/wx/include/msw-unicode-release-2.8 
-I../include -Wall -Wundef -Wno-ctor-dtor-privacy -O2 
-fno-strict-aliasing ../src/common/appbase.cpp
In file included from ../include/wx/memory.h:16,
                  from ../include/wx/object.h:20,
                  from ../include/wx/list.h:33,
                  from ../src/common/appbase.cpp:31:
../include/wx/string.h:181: error: expected init-declarator before 
"wxStdString"

../include/wx/string.h:181: error: expected `,' or `;' before "wxStdString"
../include/wx/string.h:714: error: expected `,' or `...' before '&' token
../include/wx/string.h:715: error: ISO C++ forbids declaration of 
wxStdString' with no type
../include/wx/string.h:715: error: `wxString::wxString(int)' and 
`wxString::wxString(int)' cannot be overloaded
../include/wx/string.h: In constructor `wxString::wxString(int)':
../include/wx/string.h:715: error: `s' undeclared (first use this function)
../include/wx/string.h:715: error: (Each undeclared identifier is 
reported only
once for each function it appears in.)
make: *** [basedll_appbase.o] Error 1

The configure line was:

../configure --prefix=/home/wx28/ --enable-rpath=/home/wx28 --enable-unicode

but the same error occurs without specifying a Unicode build.

Since I am using the same sources as before I am puzzled as to why this 
error has now put in an appearance. I don't *think* I did anything to 
change the build environment (but then we never do, do we?). I have even 
restored the source tree from the Internet to ensure that an inadevrtent 
edit wasn't responsible.

Strikes me it has to be a bozo error, but I don't see it.

regards
  Steve
-- 
Steve Holden        +1 571 484 6266   +1 800 494 3119
Holden Web LLC/Ltd           http://www.holdenweb.com
Skype: holdenweb      http://del.icio.us/steve.holden

Sorry, the dog ate my .sigline


--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/



More information about the Cygwin mailing list