Installation corrupt...

Jon Seidel CMC jseidel@edpci.net
Mon Nov 5 13:28:00 GMT 2007


The problem is related to Vista security: by default, cygwin tries to put
the home directory in c:/Users/<username>, but this is a protected directory
(analogous to the old "Documents and Settings" directory in XP). Even as
that user, you can't get to much of that data!

To get around this problem, simply define the HOME variable BEFORE you
attempt to setup cygwin, pointing it to something less restricted (such as
c:/home/<username>) and everything works just fine.

HTH...jon

--


-----Original Message-----
From: Jon Seidel CMC [mailto:jseidel@edpci.net] 
Sent: Saturday, November 03, 2007 9:12 AM
To: cygwin@cygwin.com
Subject: Installation corrupt...

I just downloaded/installed the latest cygwin (1.5.24-2) using 
cygwin.elite-systems.org, into a Vista Home Premium system (I know - ugh!)

I added a few packages to the default (such as vim, ImageMagick), but didn't

think it was much; I removed ash..?

Anyway, the installed completed without complaints in a reasonable amount of

time (none of the delay/hang problems reported on the list).

Almost nothing works when I start the Cygwin bash shell -- help, cd, pwd for

example work, but not much else:

bash-3.2$ ls *
bash: ls: command not found
>>>???

[carol@EDP19 /etc]$man -k ls
bash: man: command not found
>>>???

[carol@EDP19 /etc]$cygcheck -s -v -r > cygcheck.out
bash: cygcheck: command not found
>>> So I was unable to get the cygcheck output that is requested for this 
>>> list

[carol@EDP19 /etc]$echo $PATH
/cygdrive/c/usr/bin:/cygdrive/c/Windows/system32:/cygdrive/c/Windows:/cygdri
ve/c/Windows/System32/Wbem:/cygdrive/c/Program 
Files/Common Files/Roxio Shared/DLLShared/:/cygdrive/c/Program Files/Common 
Files/Roxio Shared/DLLShared/:/cygdrive/c/Program Files/Common Files/Roxio 
Shared/9.0/DLLShared/:/cygdrive/c/Program Files/QuickTime/QTSystem/
>>>The PATH option looks very strange... no /usr entries...

Viewing the setup log shows that all the post-install tasks ended with an 
abnormal exit code:
     exit code=126 or exit code=127

My login user is an Administrator

/Users/carol isn't visible in bash, but it's there when I use cmd.exe from 
DOS.

I tried running setup again, but this made no changes.... also re-ran it 
from the local directory (as suggested in one of the posts) and no change...

Any pointers? I've got cygwin up and running on two WinXP machines and it 
works just great!

Thanks...jon





--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/



More information about the Cygwin mailing list