Can't get up and running on Windows 98

Ronald W. Cook rwc@cowaro.com
Wed Jun 27 12:53:00 GMT 2001


Dan,

I don't know if this will help?
I used rxvt instead  of xterm because it was more responsive featurewise
(scroll bar did not work right with xterm).
I ignored the errors.
You may try a window in XWin that fits.

-------------
$ cat /cygwin.bat
@echo off

C:
chdir \cygwin\bin

bash --login -i

-------------
OEMCOMPUTER-41 pwd
/home/rwc
OEMCOMPUTER-42 cat .bashrc
#!/bin/sh

export PATH=":/usr/X11R6/bin:/usr/gs/gs7.00/bin:"$PATH

#login --h

startx &

#finis

-------------
OEMCOMPUTER-44 pwd
/home/rwc
OEMCOMPUTER-45 cat .xinitrc
#!/bin/bash

export DISPLAY=127.0.0.1:0.0
rxvt   -title cowaro -bg black -fg white  -sb -sl 1024 -geometry 140x20 -e /bin/tcsh &


rxvt   -title Genealogy -bg black -fg white -sb -sl 1024 -geometry 80x40 -e /bin
/tcsh &


#xterm -bg black -fg white -sb -sl 1024 -font 9x15 -geometry 140x20 -e /bin/tcsh
 &

xsetroot -solid black
xclock -digital -update 1 -geometry 145x25+10-0 &

twm

-------------
OEMCOMPUTER-46 pwd
/home/rwc
OEMCOMPUTER-47 cat .xserverrc
#!/bin/bash
exec XWin -screen 0 1024x768x16 -whitepixel 255 -blackpixel 0 -engine 4

exit
--------------end

Check out this url.  Beautiful picture.
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/



----- Original Message -----
From: "Dan Draeger" <ddraeger@umich.edu>
To: <cygwin-xfree@xfree.cygwin.com>
Sent: Wednesday, June 27, 2001 2:05 PM
Subject: Can't get up and running on Windows 98


> I'm using X 4.03.  I extracted all the binaries and run startxwin.bat in DOS
> and all I get is a blank window with an X-shaped cursor.  How do I run and X
> terminal?  Here are the messages that come up on the console...
> _XSERVTransmkdir: Owner of /tmp/.X11-unix should be set to root
> winDetectSupportedEngines () - Windows 95/98/Me
> winDetectSupportedEngines () - DirectDraw installed
> winDetectSupportedEngines () - DirectDraw4 installed
> winDetectSupportedEngines () - Returning, supported engines 00000007
> winSetEngine () - Using user's preference: 4
> winAdjustVideoModeShadowDDNL () - Command line depth: 32, using depth: 16
> winCreateBoundingWindowWindowed () - WindowClient width 1018 height 704
> winInitVisualsShadowDDNL () - Masks 0000f800 000007e0 0000001f RGB 6 d 16
> winInitVisualsShadowDDNL () - Returning
> error opening security policy file /usr/X11R6/lib/X11/xserver/SecurityPolicy
> Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/, removing
> from li
> st!
>
> Any ideas?
>



--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Bug reporting:         http://cygwin.com/bugs.html
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/



More information about the Cygwin mailing list