CYGWIN-1.1.0 trouble: 40 to 80 sec delay if no network connection

Ulrich Jakobus u.jakobus@web.de
Tue Apr 25 06:54:00 GMT 2000


On Tue, 25 Apr 2000 05:18:52 -0700 (PDT), Earnie Boyd wrote:

>Sounds like you've the network paths in your environment PATH.  AFAIR, this has
>always been a problem.  Try removing the networked paths from PATH before/after
>starting bash.

Unfortunately, this is not the problem. There are only directories on
my local hard disk in $PATH. However, the output of "set" also includes
variables

!0:=0:/home4/jakobus/LAPACK_3.0/BLAS/SRC/
!A:='A:\'
!D:='D:\cygnus\cygwin-1.1.0\lib\gcc-lib\i686-pc-cygwin\2.95.2'
!E:='E:\zip'
!\:='\\Ihfbdc\Netzsoftware\FEKO_update'

and indeed the "!\:" refers to a network directory. Can this be the
reason? However, this is set only inside bash, not before in my
DOS shell, from where I start bash (I do observe the long delays
only when executing CYGNUS commands from within a DOS window, not
when running them from within BASH).

I also tried to remove other environment variables that might 
indicate a network connection, such as LOGONSERVER and USERDOMAIN,
but also no effect with this.

Ulrich

>--- Ulrich Jakobus <u.jakobus@web.de> wrote:
>> Hello,
>> 
>> last week I upgraded from CYGWIN B21 to the new net release 
>> CYGWIN 1.1.0. I have absolutely no trouble when my computer 
>> is connected to the network (Ethernet). However, this is a
>> notebook computer running under Windows NT 4.0 service pack 6,
>> and whenever I work at home I do not have a permanent network
>> connection.
>> 
>> The following effect is fully reproducable:
>> 
>>   If I disconnect my network cable and want to execute any
>>   CYGWIN command (e.g. open a bash shell, type "ls" in a DOS
>>   window, execute "make" from within emacs etc.), I have to
>>   wait for about 40 to 80 seconds, then I get the correct result
>>   (e.g. if I type "ls" only after 40 to 80 sec I get the list
>>   of files, no error or so is printed). As soon as I attach the
>>   network cable again, I get an immediate response. I also
>>   can open a bash shell (also delay 40 to 80 sec), but then
>>   inside this bash shell I can execute CYGWIN commands and 
>>   get an immediate response. The same problem applies to 
>>   applications that I compile with gcc.
>> 
>> Does anybody else observe this problem? Any idea how to fix it?
>> I did not have this or similar problems with CYGWIN B21.
>> 
>> Thanks,
>> 
>> Ulrich
>> 
>> 
>> 
>> 
>> --
>> Want to unsubscribe from this list?
>> Send a message to cygwin-unsubscribe@sourceware.cygnus.com
>> 
>> 
>
>__________________________________________________
>Do You Yahoo!?
>Send online invitations with Yahoo! Invites.
> http://invites.yahoo.com




--
Want to unsubscribe from this list?
Send a message to cygwin-unsubscribe@sourceware.cygnus.com



More information about the Cygwin mailing list