problem with 20010701 snapshot

David Starks-Browning starksb@ebi.ac.uk
Wed Jul 4 08:03:00 GMT 2001


I have a big problem with the latest snapshot (20010701).  I don't
have much to report, but I thought I should make it known, in case
it's news.

Background:

	On NT4, just yesterday I updated to the latest net release.  I
	had been using quite an old release, but most things worked,
	and I didn't want to risk breaking anything -- it's my office
	machine.  I upgraded out of obligation as FAQ maintainer, so I
	could look at my own installation as a reference.

	Once I restored my configuration details (/etc/passwd
	containing a custom domain login id, for example), I was able
	to login just fine.

	I haven't been able to get /usr/bin/rsync working though, which
	motivated me to try the latest snapshot.

Upon installing
cygwin-inst-20010701.tar.bz2, when trying to telnet in, I get:

> starksb@mozart$ telnet bryce.dhcp
> Trying 193.62.198.162...
> Connected to bryce.dhcp.ebi.ac.uk.
> Escape character is '^]'.
> 
> CYGWIN_NT-4.0 1.3.3s(0.40/3/2) (bryce) (tty2)
> 
> login: starksb
> Password:
> 3610146 [main] login 285 open_stackdumpfile: Dumping stack trace to login.exe.stackdump
> Connection closed by foreign host.

Here is C:\WINNT\system32\login.exe.stackdump on bryce.dhcp:

> Exception: STATUS_ACCESS_VIOLATION at eip=61082720
> eax=00000002 ebx=0240F2B4 ecx=0240F2B6 edx=00000000 esi=0240F094 edi=0240F2B4
> ebp=0240ED7C esp=0240ED70 program=C:\cygwin\bin\login.exe
> cs=001B ds=0023 es=0023 fs=003B gs=0000 ss=0023
> Stack trace:
> Frame     Function  Args
> 0240ED7C  61082720  (0240F2B6, 00000000, 00000008, 1A025F08)
> 0240EDAC  610825A3  (0240F2B4, 00000000, 0240F624, 0240F624)
> 0240F5D4  61066813  (0240F624, 0240F854, 00000001, 0000002C)
> 0240FB94  6105DCB5  (00000400, 6109BC24, 0240FE64, 00401496)
> 0240FE64  004015ED  (00000004, 1A02FF20, 0A010008, 1A02F6A8)
> 0240FEB0  61003956  (00000000, 00000000, 0241E268, 024206B0)
> 0240FF40  61003BF5  (0040119C, 0241E268, 00000000, 00000000)
> 0240FF60  61003C44  (00000000, 00000000, 00000000, 00000000)
> 0240FF90  004023AF  (0040119C, 00000000, 00000246, 8011748B)
> 0240FFC0  0040103D  (0241E268, 024206B0, 7FFDF000, 7FFDF000)
> 0240FFF0  77F1BA06  (00401000, 00000000, 000000B0, 00000100)
> End of stack trace

Does this mean anything to anyone?  I'm off for a conference in a few
days, for which I'm not yet prepared, so I don't really have time to
debug this.  When I restored the release 1.3.2 cygwin1.dll, all was
well again (w.r.t. login, anyway).  'CYGWIN' is empty.

(I still can't get rsync-2.4.6 working, but that's for another thread
on another list...)

Sorry if I'm not being very helpful here.  If it's still a problem
when I return in a couple weeks I'll spend more time on it.

Regards,
David

 -------------------------------------------------------------------
  David Starks-Browning                  | starksb@ebi.ac.uk
  EMBL Outstation --                     |
  The European Bioinformatics Institute  |
  Wellcome Trust Genome Campus           | tel: +44 (1223) 494 616
  Hinxton, Cambridge, CB10 1SD, UK       | fax: +44 (1223) 494 468
 -------------------------------------------------------------------



More information about the Cygwin-developers mailing list