CT-NG 1.9.0, glibc 2.9 without threads

Thomas Petazzoni thomas.petazzoni@free-electrons.com
Sun Dec 12 12:44:00 GMT 2010


Hello,

I tried to build a glibc 2.9 ARM toolchain with CT-NG 1.9.0, without
threads, and the build failed with:

[ALL  ]    In file included from ../ports/sysdeps/arm/libc-tls.c:20:
[ERROR]    ../csu/libc-tls.c:36: error: expected '=', ',', ';', 'asm' or '__attribute__' before 'static_dtv'
[ALL  ]    ../csu/libc-tls.c: In function 'init_static_tls':
[ERROR]    ../csu/libc-tls.c:100: error: 'TLS_TCB_ALIGN' undeclared (first use in this function)
[ERROR]    ../csu/libc-tls.c:100: error: (Each undeclared identifier is reported only once
[ERROR]    ../csu/libc-tls.c:100: error: for each function it appears in.)
[ALL  ]    In file included from ../ports/sysdeps/arm/libc-tls.c:20:
[ERROR]    ../csu/libc-tls.c:156:3: error: #error "Either TLS_TCB_AT_TP or TLS_DTV_AT_TP must be defined"
[ALL  ]    ../csu/libc-tls.c: In function '__libc_setup_tls':
[ERROR]    ../csu/libc-tls.c:164: error: 'static_dtv' undeclared (first use in this function)
[ERROR]    ../csu/libc-tls.c:176:3: error: #error "Either TLS_TCB_AT_TP or TLS_DTV_AT_TP must be defined"
[ERROR]    ../csu/libc-tls.c:193:3: error: #error "Either TLS_TCB_AT_TP or TLS_DTV_AT_TP must be defined"
[ERROR]    ../csu/libc-tls.c:195: error: 'lossage' undeclared (first use in this function)
[ERROR]    ../csu/libc-tls.c:220: error: 'TLS_TCB_ALIGN' undeclared (first use in this function)
[ALL  ]    ../csu/libc-tls.c:118: warning: unused variable 'tcb_offset'

Is this a known problem ?

(I also had the libtool.m4 issue already reported on the list, which I
workarounded by using cloog-ppl 1.5.9 instead of 1.5.10).

Regards,

Thomas
-- 
Thomas Petazzoni, Free Electrons
Kernel, drivers, real-time and embedded Linux
development, consulting, training and support.
http://free-electrons.com

--
For unsubscribe information see http://sourceware.org/lists.html#faq



More information about the crossgcc mailing list