[PATCH] [MSP430] Fix LD errors when linking LTO debug objects

Jozef Lawrynowicz jozef.l@mittosystems.com
Wed Oct 31 23:31:00 GMT 2018


When invoking GCC with "-g -flto", the compiler will create LTO objects with
debug information. The objects created are "simple ELF" objects (see
libiberty/simple-object-elf.c) and do not have target-specific sections.

When the MSP430 linker sees one of these objects without a 
.MSP430.attributes
section it errors:

error: /tmp/cc4LhbEI.ltrans0.ltrans.o uses MSP430X instructions but 
/tmp/ccynqIwudebugobj uses unknown
error: /tmp/cc4LhbEI.ltrans0.ltrans.o uses the small code model whereas 
/tmp/ccynqIwudebugobj uses the unknown code model
error: /tmp/cc4LhbEI.ltrans0.ltrans.o uses the small data model whereas 
/tmp/ccynqIwudebugobj uses the unknown data model
error: /tmp/cc4LhbEI.ltrans0.ltrans.o uses the small code model but 
/tmp/ccynqIwudebugobj uses the unknown data model
failed to merge target specific data of file /tmp/cc4LhbEI.ltrans0.ltrans.o

The following patch allows these debug LTO objects to be linked with other
MSP430 objects even if they do not have a .MSP430.attributes section.

If the patch is acceptable, I would appreciate if someone would commit it
for me, as I don't have write access.

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: 0001-MSP430-Fix-link-failure-when-linking-LTO-debug-objec.patch
Type: text/x-patch
Size: 1172 bytes
Desc: not available
URL: <https://sourceware.org/pipermail/binutils/attachments/20181031/5adbef5a/attachment.bin>


More information about the Binutils mailing list