This is the mail archive of the cygwin-xfree mailing list for the Cygwin XFree86 project.


Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]
Other format: [Raw text]

Re: Xorg/CDE bug, fixed in the last Xorg version 1.8.99.905


2010/8/9 Jon TURNEY <jon.turney@dronecode.org.uk>:
> On 09/08/2010 14:57, Michel Hummel wrote:
>>
>> 2010/8/9 Michel Hummel<hummel.michel@gmail.com>
>>>
>>> Hello
>>>
>>> I working on an bug With Xwin/Xorg and Solaris CDE WM which leads to
>>> the freeze of the X server.
>>>
>>> My research shows that this bug seems to be fixed in Xorg 1.8.99.905 (1.9
>>> RC 5)
>>> http://sourceware.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=11301
>>>
> [snip]
>
>>> Fatal server error:
>>> could not open default font 'fixed'
>>> winDeinitMultiWindowWM - Noting shutdown in progress
>>>
>>> I 've tried to follow the FAQ :
>>> http://x.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html#q-error-font-eof
>>> but it didn't change anything
>>>
>>>
>>> * The directories exist
>>> * The fonts are at the good place (it's working with the Release:
>>> 1.8.2.0 (10802000))
>>>
>>> perhaps i need to modify the fonts as I use a new version of the
>>> libXfont package ?
>>>
>>> Is someone can help me ?
>>>
>>> Thanks,
>>> Michel Hummel
>>
>>
>> http://cgit.freedesktop.org/xorg/lib/libXfont/commit/?id=c482a2c104aa5cd1a265c2ca310a308dcc418fe7
>>
>> Is the response to my question
>> Thanks
>
> See also the section "libXfont linkage issue" in [1]. ?That documentation
> needs to be updated to reflect the new reality once a libXfont is released
> containing that change.
>
> [1]
> http://x.cygwin.com/docs/cg/prog-build-prerequisites.html#prog-compiling-environment-setup
>
> --
> Jon TURNEY
> Volunteer Cygwin/X X Server maintainer
>

Hello,
Thank you for your help.
Once this problem resolved, the server crashes with another message
(something like) :
--
assert failed (key->initialized); in privates.h
--

I've look in the header privates.h and deleted the assert test :

119 static inline void *
120 dixGetPrivateAddr(PrivatePtr *privates, const DevPrivateKey key)
121 {
122 // ? ?assert(key->initialized);
123 ? ? return (char *) (*privates) + key->offset;
124 }

Then the server seems to start and work correctly without any device problem.

Do you have an idea about this new and last issues ?

Thanks,
Michel Hummel

--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
Documentation:         http://x.cygwin.com/docs/
FAQ:                   http://x.cygwin.com/docs/faq/


Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]